Fjeldørred

Foto: Mads Pihl, Visit Greenland







Fjeldørred / Arctic Char


Det primære mål på fiskerejser med West Greenland Wildlife er fjeldørreden, der er udbredt i hele det arktiske område. Den arktiske fjeldørred er en rødding og bærer det latinske navn Salvelinus alpinus. I Grønland kaldes den eqaluk og på engelsk går den under navnet Arctic Char.


Den vilde fjeldørred overvintrer i søer og kommer ud på havet tidligt forår. I  sommermånederne stiger den fra havet op i elvene for at gyde og skifter hen over sæsonen sin sølvblanke farve ud med den karakteristiske gydedragt i smukke orange, røde og grønne farver.


Den hugvillige fjeldørred i de grønlandske elve er en fantastisk fighter, langt stærkere end de ørreder, vi kender hjemmefra.  Så du kan godt glæde dig til sportsfiskeri i absolut verdensklasse!


I Grønland udgør fjeldørreden en vigtig fødevarekilde. I perioden 15. juli - 15. august kan du fra fangstbopladsen ved vores camp opleve, hvordan fjeldørreder røges, saltes og tørres på traditionel vis, og være med når de fanges med ruser og net. I denne periode kan du også opleve det fascinerende syn af tusindvis af ørreder, som springer op i fossen for at forsætte deres rejse videre op i elvene.


West Greenland Wildlife har eksklusivret til en ørred-elv ved Polarcirklen. Vi rejser i små grupper og har hele området for os selv.

Foto: Mads Pihl, Visit Greenland

Foto: Mads Pihl, Visit Greenland

West Greenland Wildlife - 3911 Sisimiut, Greenland - info@westgreenlandwildlife.com