Campen

o

Foto: Tikki Geisler, Visit Greenland


Campen

N, 66.25.215. W, 53.34.100. Sassannguit, Polarcirklen, Vestgrønland


West Greenland Wildlifes camp ligger lige ved Polarcirklen ved Kangeq i Vestgrønland, 1,5 – 2 timers sejlads sydpå fra Sisimiut. Elvområdet ved campen hedder Sassannguit og ligger mellem bygden Itilleq og fjorden Kangerlussuaq. Hver deltager får sit eget telt, hvor der er en seng og god plads til bagage. Til campen hører en hytte, hvor vi mødes og spiser vores måltider.


Vi bor midt i den uberørte, grønlandske vildmark, langt væk fra civilisationen og med rensdyr og moskusokser som nærmeste naboer. Vestgrønlands arktiske landskaber er ganske enkelt bjergtagende. Store vidder, forrevne fjelde og snedækkede bjergtinder. Ørne og vandrefalke svæver over elvene, klar til at dykke ned efter de hurtige ørreder. Vildgæs i baglandet og talrige edderfugle ude ved havet.

 

I området bag campen er der god mulighed for at gå ture i de spektakulære fjeldlandskaber, som i de lune sommermåneder er klædt i mos og sommerblomster. Man kan også gå på opdagelse efter rævehuler eller plukke den aromatiske fjeld-kvan, som giver et herligt pift til maden.


Campen ligger ved en traditionel, grønlandsk fangstboplads, hvor vi kan opleve det grønlandske fangerliv på nærmeste hold.