8-dages fiskerejse ved Polarcirklen, Vestgrønland
8-dages unik fiskerejse ved Polarcirklen, Vestgrønland


Ørredfiskeri – Havfiskeri fra båd - Privat elv med eksklusivret - Uberørt vildmark og storslået natur- Grønlandsk fangerkultur - Eget telt med seng og plads til bagage


Juli - august. 8 dage. Små grupper max. 8 personer - GARANTERET AFREJSE!

For spørgsmål, priser, datoer og booking, kontakt: info@westgreenlandwildlife.com

Ørredfiskeri med West Greenland Wildlife er en enestående oplevelse. Vi tager dig med ud i Grønlands uberørte natur, der giver plads og ro som så få andre steder. Her bestemmer naturen. Vi må blot følge med og tilpasse os - på samme måde som generationer af grønlændere har gjort det før os.

 

Med West Greenland Wildlife kommer du til at fiske i en privat elv i Sassannguit-området ved Polarcirklen. West Greenand Wildliffe har eneret til elven, som ligger midt i den grønlandske vildmark og strækker sig over 15 kilometer. Vores grupper er små, maksimalt 8 deltagere, og vi har hele området for os selv. Det giver dig optimale muligheder for at finde dit helt eget favoritsted og sikre dig de bedste betingelser til at lande flotte fjeldørreder

 

Der er også mulighed for at fiske helleflynder og havkat fra båd. I det smukke område bag elven kan du se rensdyr og moskusokser eller tage på vandring i de spektakulære fjeldlandskaber, som i de lune sommermåneder er klædt i mos og sommerblomster. Ved lavvande kan man også plukke blåmuslinger ved skærene ude i elven.

 

Rejsen er ledet og organiseret af den grønlandske fanger, Leif Fontaine, som er grundlægger af West Greenland Wildlife og tidligere formand i den grønlandske fisker- og fangerorganisation, KNAPK. Teamet består desuden af lokale naturguider samt personale ved campen. Det er et stærkt team med en solid lokal forankring, som kender elven og forholdene i den grønlandske vildmark rigtig godt, og som sikrer, at du er i de bedste hænder under hele opholdet.

 

Rejsen er ikke kun en formidabel fiskeoplevelse, men også et unikt møde med den grønlandske fangerkultur. Vores camp ligger ved en traditionel fangstboplads, der har været i den grønlandske familie Fontaines hænder gennem generationer. Året igennem bruger familien fangstbopladsen som base for renjagt, sælfangst og fiskeri, og om sommeren røges, saltes og tørres fjeldørreder til vinterens forråd.


Program


Dag 1 Ankomst til Sisimiut, afhentning i lufthavn. Transport til camp/fangstboplads i Sassannguit. 


Dag 2-5 Fiskeri og aktiviteter i vildmarken:


-Fluefiskeri, fjeldørred


-Fiskeri fra båd: havkat, helleflynder, laks, torsk


-Vandreture til rævehuler og plukning af fjeld-kvaner


-Vildmarksoplevelser med rensdyr, moskusokser, fugleliv og spektakulære fjeldlandskaber


-Mellem 15. juli til 15. august: Mulighed for at deltage i ruse- og netfiskeri ved familien Fontaines fangstboplads. Vær også med, når ørrederne tørres, saltes og røges efter metoder, som grønlænderne har brugt i generationer. I denne periode kan du også opleve det fascinerende syn af tusindvis af ørreder, som springer op i fossen og forsætter deres rejse videre op ad elven.Dag 6 Fiskeri og aktiviteter i vildmarken. Afskedsmiddag med grønlandske specialiteter.


Dag 7 Fiskeri og transport til Sisimiut. Overnatning i Sisimiut


Dag 8 Afrejse fra Sisimiut

Fangst


Det primære tema på rejsen er fjeldørreden, der er udbredt i hele det arktiske område. Den arktiske fjeldørred er en rødding og bærer det latinske navn Salvelinus alpinus. I Grønland kaldes den eqaluk og på engelsk går den under navnet Arctic Char.


Fjeldørrederne i de grønlandske elve er en fantastisk fighter, langt stærkere end de ørreder, vi kender hjemmefra. Så du kan godt glæde dig til sportsfiskeri i absolut verdensklasse!


Der er også mulighed for fiskeri fra båd, hvor vi kan fange havkat, helleflynder, laks og torsk. Hvis vejrforholdene er til det, kan vi også fiske helleflynder med “lang-line”, en traditionel, grønlandsk fiskemetode, der stadig bruges til bæredygtig fiskeri.


Læs mere om fiskeri på turen.

Inkluderet i prisen


-6 dages fluefiskeri med lokale guider i elv med eksklusivret

-Fiskeri fra båd, havkat og helleflynder

-Fisketilladelser

-Lokale guider inklusiv den grønlandske fanger, Leif Fontaine

-Transport til og fra lufthavnen i Sisimiut lufthavn

-Transport t/r med båd fra Sisimiut til campen

-Camp-personale til madlavning etc.

-6 overnatninger i eget telt med seng etc.

-1 overnatning i delt dobbeltværelse i Sisimiut

-Helpension i campen

-Afskedsmiddag med grønlandske specialiteter

-Traditionel ruse- og netfiskeri og introduktion til lokale røgnings, saltnings- og tørringsmetoder (kun fra 15. juli – 15. august)

-Gåtur til rævehuler og fjeldkvan (urt der bruges i lokal madlavning og medicin)Ikke Inkluderet i prisen


-Fly til Sisimut, Vestgrønland

-Drikkevarer

-Egne forsikringer

-Fiskegrej

-Alt som ikke er nævnt under ’Inkluderet i prisen’Praktisk information:


8-dages fiskerejse ved Polarcirklen, Vestgrønland

Obs. Små grupper,  Maksimalt 8 personer per rejse.


Garanteret afrejse.


For rejser og priser kontakt info@westgreenlandwildlife.com 


Rejsetidspunkt og vejrforhold


West Greenland Wildlifes fiskerejser ligger fra slutningen af juni til slutningen af august, hvor tusindvis af fjeldørreder trækker op i elvene, og hvor du får de allerbedste betingelser for den ultimative fiskeoplevelse. Vejret ved Polarcirklen er omskifteligt, så pak til både sol og sommer, rusk og regn og eventuelt lave temperaturer.

Vores rejser ligger i sommeren og det tidlige efterår. I højsommeren oplever vi midnatssolen, der aldrig går ned. Senere på sæsonen står solen lavere og indhyller de vilde landskaber i et smukt, varmt lys.

Campen


West Greenland Wildlifes camp ligger lige ved Polarcirklen ved Kangeq i Vestgrønland, 1,5 – 2 timers sejlads sydpå fra Sisimiut. Elvområdet ved campen hedder Sassannguit og ligger mellem bygden Itilleq og fjorden Kangerlussuaq. Hvert deltager får sit eget, komfortable telt. Det er stort, højt tipi-lignende telt indrettet med en seng.


Vi bor midt i den uberørte, grønlandske vildmark, langt væk fra civilisationen og med rensdyr og moskusokser som nærmeste naboer. Vestgrønlands arktiske landskaber er ganske enkelt bjergtagende. Store vidder, forrevne fjelde og snedækkede bjergtinder. Ørne og vandrefalke svæver over elvene, klar til at dykke ned efter de hurtige ørreder. Vildgæs i baglandet og talrige edderfugle ude ved havet.

 

I området bag campen er der god mulighed for at gå ture i de spektakulære fjeldlandskaber, som i de lune sommermåneder er klædt i mos og sommerblomster. Man kan også gå på opdagelse efter rævehuler eller plukke den aromatiske fjeld-kvan, som giver et herligt pift til maden.