Oplevelsen

"Når båden sagtner farten på vej ind i fjorden og lægger til ved familien Fontaines fangstplads, så skal man også selv gå ned i gear. Lade sin utålmodighed ligge, søge ind i sig selv og overgive sig til bare at være. Til elven, fjeldene og stilheden.

 

Den uge vi var der, kastede min kone og jeg vores fortravlede hverdags rytme overbord og lod os have lov bare at være. Det er en stor oplevelse og gave at få en naturoplevelse der i så høj grad også er en kulturel oplevelse. Leif og Agathe lod os mærke fangerkulturen tæt på. En kultur der er tro mod fortiden og mod en helt grundlæggende bæredygtig måde at leve på.

 

Jeg er jæger og fisker og lever selv naturskønt og rejser gerne efter gode oplevelser. Men det her var helt specielt.  Vi tog så meget med os hjem. Her er det ikke et spørgsmål om hvor mange fisk man kan fange, men at tage det  man gerne vil spise og dernæst at fylde sindet. Den ægte grønlænder  har i det i sin sjæl, aldrig at tage mere fra naturen end de har brug for. Vi spiste af naturen og fyldtes af lyset, fjeldørreder der springer i fossen,  stilheden, den lyse aften,  de enorme vidder, og et spændende dyreliv såvel over som under vandet.

En rejse med West Greenland Wildlife er for dem der går til verden med et åbent sind. Man skal lade sig styre af nysgerrigheden, nuet og selvfølgelig af Leif Fontaine, der med indgroet erfaring tager bestik af naturen, viser ærbødighed for slægters gang og fjeldenes naturkraft."


- Børge Skytte, Denmark.

Foto: Børge Skytte

Foto: Børge Skytte

Foto: Børge Skytte